Gasztronómia

Fóti Kézműves Sörfőzde

„Sörfőzdénk, melyet 1994-ben referenciaüzem céljára építettünk, eddig jórészt klasszikus söröket gyártott. A sörfőzdénk Budapestről 20 kilométerre, Fót városában szép vidéki környezetben található.  A cég családi vállalkozásként működik, két tulajdonosa Gyenge Zsolt és lánya Gyenge Zsófi. Az üzemet Zsolt építette, aki kezdetekben a Kőbányai sörgyárban tanulta meg a szakmát és új kihívásként Európában egyedülálló kisüzemi sörfőzdéket kezdett gyártani. A fóti üzem egy referenciaüzem volt, amelyben, későbbiekben aktív sörgyártásba kezdett és olyan ikonikus kézműves sörök gyártója lett, mint a Keserű Méz vagy a Fóti Zwickl.”

További információ: http://fotisorfozde.hu/

 

BigFoot Sörfőzde

„A 2013. esztendőben megadatott az a lehetőség, hogy beindítsunk egy újabb hazai sörfőzdét, a Bigfoot-ot. Megkíséreljük a sörfogyasztásnak egy modern, új formáját megteremteni, és evvel törekszünk a mindenkori sörfogyasztók kielégíthetetlen szomjúságának csillapítására. Söreink készítésénél - a hazai serfőzdék legújabb képviselőjeként - alapvetően felsőerjesztésű technológiát alkalmazunk, amely angol és amerikai receptek felhasználásával nyújt új ízeket, bővebb választékot a vitathatatlan minőséget elváró, sört kedvelő és hozzáértő fogyasztók számára.”

További információ: http://www.bigfootsorfozde.hu/index.php?lng=hu

 

Gelarto Rosa

„A Szent István tér színes forgatagában egy meghitt, romantikus sziget vagyunk, pont a Bazilika tövében. Egyedi olasz technikával, gyönyörű rózsa formába kenjük kizárólag természetes alapanyagból főzött fagylaltjainkat. Kínálatunknak csak a képzelet szab határt: csodás dolog reggel egy új fagyi ötletével felébredni, délutánra elkészíteni, este pedig kivenni a pultból annak üres tégelyét. Egyedülálló rózsafagyijaink kizárólag első osztályú alapanyagokból készülnek. Helyben főzött alapokkal dolgozunk, legyen az friss tejes, tejszínes alap, vagy 100% gyümölcsből készült vegán sorbet”

További információ: http://gelartorosa.com/hu/#header