HU | EN | DE

Meghirdették az Év Levéltári Kiadványa pályázatot

(0 megjegyzés)

A Magyar Levéltárosok Egyesülete felhívására négy kategóriában február 7-ig adhatók be pályázatok, a díjátadó ünnepséget pedig február 28-án rendezik meg.

Az Év Levéltári Kiadványa díj elsődleges célja a levéltárak kultúramegőrző, kultúrateremtő szerepének, tudományos eredményeinek bemutatása, ismertetése, népszerűsítése, a levéltári intézmények szellemi műhelyeiből kikerülő kiadványok középpontba állításával. A levéltári intézmények évente több tucat kiadvánnyal gazdagítják a tudományos, ismeretterjesztő, forrásközlő és szakmai kiadványok sorát. Ez a bő termés méltó arra, hogy bemutassák és népszerűsítsék, a legjobbjait pedig díjban részesítsék.

A díj átadása a Nyitott Levéltárak 2016 programsorozat egyik rangos rendezvénye, amelyet 2017. február 28-án 10.30 órai kezdettel rendez meg az MLE. A díjátadó lehetőséget ad a győztes levéltári kiadványok frekventált helyen és kitüntetett szakmai, szakmapolitikai figyelem és remélt médiaérdeklődés mellett történő bemutatására. A beérkezett pályázatokat az MLE elnöksége által felkért szakmai zsűri bírálja el.

A levéltárak önállóan vagy társkiadóval, a 2016. évben közzétett kiadványaikkal pályázhatnak. További részletek a pályázati kiírásban olvashatók. A pályázati adatlap innen tölthető le.

Beadási határidő: 2017. február 7. (kedd).

A megadott határidő az e-mail elküldésének napját, illetve a postára adás dátumát jelenti.