HU | EN | DE

Megemlékezés Bősze Sándor halálának 5. évfordulója alkalmából

A kiváló somogyi levéltárosra, Bősze Sándorra emlékeztek a Somogy Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat szervezésében 2019. október 16-án.

A résztvevők megkoszorúzták a TIT székházának falán elhelyezett emléktáblát, amelyet a 2014-es halála után egy évvel állítottak. A megemlékezésen részt vett Kenyeres István, a Magyar Levéltárosok Egyesületének elnöke, Haraszti Viktor, a Magyar Levéltárak Vezetőinek Tanácsa alelnöke, és Horváth László Árpád, a TIT megyei elnöke, valamint Polgár Tamás, a megyei levéltár igazgatója.

Hajdani iskolatársként Kovács Zoltán idézte fel a kultúra és a somogyi közélet kiemelkedő alakját. Bősze Sándort 1998-ban választották meg a Somogy Megyei Levéltár igazgatójává, mely tisztséget haláláig betöltötte. Történészt táborokat szervezett, Fiuméban kutatta a magyar múltat, a munkájának köszönhetően elevenedett meg egy-egy kötet lapjain Ecseny, Patca, Szenna és Somogyvár több évszázados múltja. 2015 óta a nevét viselő díjat kiosztják a legjobb teljesítményt nyújtó levéltárosok között az országban.

Forrás: Somogy megyei hírportál

 

 

Friss bejegyzések

Archívum

2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015

Kategóriák

Szerzők

Feliratkozások

RSS / Atom