HU | EN | DE

Levéltári órák a BME Gyerekegyetemen

(0 megjegyzés)

Az első alkalommal meghirdetett egyhetes nyári tábor órarendjében minden nap szerepel levéltári szeminárium is.

A program részeként a BME Levéltár „Irány a múlt! Avagy a Google előtti keresés” címmel tart szemináriumokat. Az egyetemi levéltárban ilyen formában korábban nem volt még levéltárpedagógiai foglalkozás. A levéltárosok számára kihívást jelent, hogy az alapvetően természettudományos érdeklődésű, 9-14 éves gyerekeknek ne csak a levéltár fogalmát, feladatait mutassák be, hanem rávilágítsanak az intézménynek az egyetemi múltőrzésben és közösségépítésben betöltött szerepére, annak jelentőségére is.

 

A BME Gyerekegyetem ugyanúgy épül fel, mint az igazi egyetemi hallgatók napirendje: lesznek nagyelőadások, ahol egyszerre 200-300 gyerek ül be az egyetemisták helyére, kiscsoportos gyakorlati órák, ahol 20 gyerek barátságos légkörben egy vezetőtanárral együtt kutat, kísérletezik, megfigyel és alkot. A kis- és nagyelőadások között pedig természetesen játékok és szabadidős foglalkozások várják a jövő mérnökeit.

Az előadásokat és kiscsoportos foglalkozásokat egyetemi oktatók, dolgozók, köztük levéltárosok tartják, akiket mindenről lehet kérdezni, ami a gyerekek számára érdekes. Mindennek a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Magyarország egyik vezető felsőoktatási intézménye ad helyet.

Friss bejegyzések

Archívum

2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015

Kategóriák

Szerzők

Feliratkozások

RSS / Atom