HU | EN | DE

Könyvtári emlékezet Gödöllőn

(0 megjegyzés)

Az első önálló Magyar Agrártudományi Egyetem (MAE) létrehozásának 70. évfordulója évében a Szent István Egyetem Kosáry Domokos Könyvtár és Levéltár Könyvtári emlékezet címmel rendezett időszaki kiállításon mutatja be páratlanul gazdag és sokszínű történetének hét évtizedét az egyetem hallgatói, oktatói, a közgyűjtemények szakemberei és minden érdeklődő számára.

A kiállítást Tőzsér János rektor nyitja meg ünnepélyes keretek között 2015. november 5-én 10.00 órakor a Szent István Egyetem főépületében. A tárlatot Szögi László történész, az MTA Egyetemtörténeti Albizottság elnöke méltatja és Kissné Bognár Krisztina levéltárvezető mutatja be a résztvevőknek.

 

A könyvtár életének hetven évét az intézmény szervezeti változásait, szakmai tevékenységét jelző könyvtári és levéltári dokumentumok, nyomtatványok és az időszakra jellemző tárgyak mutatják be. A kiállításon a hivatalos iratok mellett a korabeli és a jelenkori sajtóban megjelent híradások, tudósítások is olvashatók. A tárlók az egykori könyvtári élet hangulatát is felidézik. A kiállítás emellett a múltban történtekből sok átörökíthető, hasznosítható tanulságot jelenít meg a látogatók számára a jelen és egyben a jövő könyvtárának alakítására vonatkozóan.

A tárlat azokról a jeles közgyűjteményi szakemberekről is megemlékezik (köztük a 8 éve elhunyt Kosáry Domokos vagy az 5 éve elhunyt Walleshausen Gyula gazdaságtörténész), akik az eltelt hét évtizedben alakították, formálták az egyetem e meghatározó intézményét.

 

Az időszaki kiállítás 2015. november 5. és 2016. október 31. között tekinthető meg a Szent István Egyetem Kosáry Domokos Könyvtár és Levéltár főbejárata előtti térben.

A kiállítást Barna Marianna, Goschler Tamás, Kecskés József, Kecskés Zoltán, Kissné Bognár Krisztina és Koósné Török Erzsébet rendezte.

 

A meghívó megtekinthető ezen a linken.

Friss bejegyzések

Archívum

2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015

Kategóriák

Szerzők

Feliratkozások

RSS / Atom