HU | EN | DE

Ki ne dobj minket!

Kevesen tudják, hogy Budapest Főváros Levéltára nem csak a főváros igazgatása során keletkezett iratokat őrzi, hanem a családi múlt, illetve a civil egyesületek, szervezetek emlékeit is gyűjti.

A több generáción keresztül megőrzött dokumentumok nem csak a családtagok számára lehetnek értékesek, de sokszor egy adott korszak mindennapjairól szinte csak ezek a források tudósítanak. A civil szervezetek és egyesületek működése, de akár léte is könnyen feledésbe merülhet, ha a tevékenységük során keletkezett iratok az enyészeté lesznek. Sokan törekszenek arra, hogy megfelelő körülmények között őrizzék meg az iratokat, csak nem tudják, kihez fordulhatnak tanácsért. Felhívásunkkal szeretnénk segítséget nyújtani mindazoknak, akiknek ilyen jellegű irathagyaték van a birtokában.

Milyen iratokra is gondolunk?

A főváros levéltáraként mindenek előtt budapesti magánszemélyek és családok irathagyatékait gyűjtjük, legyen szó magánlevelezésről, naplókról, fényképekről, okmányokról, iskolai, munkahelyi, háztartási, illetve egyéb személyes és családi iratokról. A civil szervezetek dokumentumait illetően megszűnt fővárosi társadalmi szervezetek, csoportosulások, körök, egyesületek és alapítványok iratait várjuk.

A családi irathagyatékok esetében kérjük, vegye fel a kapcsolatot kollégáinkkal:

dr. Horváth J. András 
horvatha@bparchiv.hu 
06-1-298-7547 
06-30-313-5675

dr. Nagy Ágnes
nagyagnes@bparchiv.hu
06-1-298-7642

A civil szervezetek iratait illetően pedig keresse kollégánkat:

Györgyi Csaba
gyorgyics@bparchiv.hu
06-1-298-7663 

 

 

coop-logo_quer_webmeret.jpg
 

 

eu_flag_coop_webmeret.jpg
 

 

bfl_logo_uj_fekvo_ff_gorbezett.png
 
 
 
 

Friss bejegyzések

Archívum

2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015

Kategóriák

Szerzők

Feliratkozások

RSS / Atom