HU | EN | DE

Keressük az Év Levéltárát, Levéltári Kiadványát és Kiállítását

(0 megjegyzés)

A Nyitott Levéltárak programsorozat keretében ismét sor kerül a pályázatok meghirdetésére. A beadási határidők: február 22., illetve 25. A díjak átadását idén a járványügyi helyzet alakítja majd. 

A Magyar Levéltárosok Egyesülete idén is kiírja az Év Levéltára Díj pályázatot, amely a kiemelkedő szakmai tevékenységet folytató levéltári intézmények elismerését szolgálja és amelynek átadására a Nyitott Levéltárak programsorozat rendezvényei között kerül sor. A díj mellé ebben az évben is 500.000 Ft, a nyertes intézmény által felhasználható keretösszeg tartozik.

A pályázók köre: a települési önkormányzatok levéltárai, a köztestületek és közalapítványok levéltárai, a felsőoktatási levéltárak, az egyházi levéltárak, valamint a nyilvános magánlevéltárak, továbbá a Környezetvédelmi és Vízügyi Levéltár pályázhatnak.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2021. február 22. (hétfő 15.00 óra)

Letölthető pályázati felhívás az Év Levéltára díjra

Letölthető pályázati adatlap az Év Levéltára díjra

 

Az Év Levéltári Kiadványa és Kiállítása díj elsődleges célja a levéltárak kultúra megőrző, kultúrateremtő szerepének, tudományos eredményeinek bemutatása, ismertetése, népszerűsítése, a levéltári intézmények szellemi műhelyeiből kikerülő kiadványok középpontba állításával. A levéltári intézmények évente több tucat kiadvánnyal gazdagítják a tudományos, ismeretterjesztő, forrásközlő és szakmai kiadványok sorát. Ez a bő termés méltó arra, hogy bemutassuk és népszerűsítsük, a legjobbjait pedig díjban részesítsük.

A pályázók köre a Ltv. 17. § (2) bek. c. pontja szerinti nyilvántartásba bejegyzett magyarországi levéltárak, levéltáros szakmai szervezetek, továbbá határon túli levéltári intézmények, magyar nyelvű kiadványaikkal, illetve kiállításaikkal.

A díjak átadására terveink szerint 2021. márciusában kerül sor. A díjátadó megrendezése a járványügyi veszélyhelyzet alakulásától függ, ezért a részletekről később adunk tájékoztatást. A beérkezett pályázatokat az MLE elnöksége által felkért szakmai zsűri bírálja el.

Beadási határidő: 2021. február 25.

Letölthető pályázati felhívás az Év Levéltári Kiadványa és Kiállítása Díjra

Letölthető pályázati adatlap az Év Levéltári Kiadványa és Kiállítása Díjra

 

Reméljük minél több intézmény él a pályázati lehetőséggel!

Friss bejegyzések

Archívum

2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015

Kategóriák

Szerzők

Feliratkozások

RSS / Atom