HU | EN | DE

Felhívás a 2018. évi Dóka Klára-díj ajánlására

(0 megjegyzés)

A Magyar Levéltárosok Egyesülete a rangos szakmai elismeréssel azokat a levéltári munkatársakat kívánja jutalmazni, akik a levéltárügy területén huzamosabb időn át kimagasló szakmai munkát, elismerést érdemlő tevékenységet végeztek. A díjra történő jelöléseket május 25-ig várják.

 

Az MLE 2013-ban hozta létre új kitüntetési rendszerét, amely magába foglalja az addigi Levéltárért díjat, illetőleg annak funkcióját is. Ezzel olyan szakmai díjat alapított, amely egy elismert, nagy tekintélyű levéltárosról kapja a nevét, és három fokozattal rendelkezik.

Idei újdonság, hogy a III. fokozatban is 2 díjat osztunk ki, az eddigi egy helyett.

A Dóka Klára-díj három fokozata:

  1. A felsőfokú végzettségű levéltárosok részére (évente 2 fő)
  2. A középfokú levéltárosok részére (évente 2 fő)
  3. A levéltárakban dolgozó nem levéltárosok (könyvtárosok, restaurátorok, gazdasági feladatot, illetőleg ügyviteli, üzemfenntartási stb. feladatot ellátó munkatársak) számára (évente 2 fő)

Az elismerések átadására az éves vándorgyűlésen kerül sor, idén július 9-én, Pécsett.

A Dóka Klára-díjra beérkező javaslatokat ad hoc bizottság összegzi és meghozza a döntést.

A díjazottakra javaslatot tehetnek az intézmények vezetői, a levéltárak kollektívái, illetve az egyesület bármely tagja.

Kérünk minden vezetőt, munkahelyi kollektívát, egyesületi tagot hogy javaslataikat a megfelelő indoklással alátámasztva (szakmai életút, eredmények bemutatása, publikációk listája), lehetőség szerint e-mailben juttassák el az egyesület címére (mle.titkarsag@gmail.com) legkésőbb 2018. május 25-ig.

 

Friss bejegyzések

Archívum

2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015

Kategóriák

Szerzők

Feliratkozások

RSS / Atom