HU | EN | DE

Budapest Főváros Levéltára kutatószolgálati híre

Tájékoztatjuk tisztelt kutatóinkat, hogy a Magyar Nemzeti Levéltár KÖFOP-1.0.0-VEKOP-15-2016-00011 projektje keretében a Magyar Nemzeti Levéltár és Budapest Főváros Levéltára közös tulajdonában álló Elektronikus Levéltári Portál is teljesen megújul.

A portál átalakítása miatt 2019. október 29-étől bizonytalan ideig, de legalább két hétig Budapest Főváros Levéltára online kutatói szolgáltatásai nem lesznek elérhetőek.

Ezen időszak alatt:

Semmilyen elektronikus úton érkező megkeresést (beiratkozás, iratkikérés, másolat-megrendelés) nem áll módunkban fogadni. Kutatóink csak a levéltár kutatótermében iratkozhatnak be személyesen, tekinthetik meg a segédleteket és kérhetnek ki iratokat.

Budapest Főváros Levéltára honlapján keresztül a fond- és állagjegyzék korlátozott adattartalommal elérhető lesz, de az Elektronikus Levéltári Portálon és a „Query” Levéltári Nyilvántartó Rendszerben egyébként kereshető részletes adatbázis egyáltalán nem lesz hozzáférhető. Budapest Főváros Levéltára honlapján a helyrajzi szám alapú kereső segítségével továbbra is tájékozódhatnak a tervtári iratanyag hozzáférhetőségéről.

Felhívjuk tisztelt kutatóink figyelmét, hogy az Elektronikus Levéltári Portál átalakítása során a „Query” Levéltári Nyilvántartó Rendszer jelenlegi formájában megszűnik, funkcióit az új, integrált portál veszi át. Az online felületeken korábban teljeskörűen (mind az Elektronikus Levéltári Portálon, mind a Queryben) regisztrált kutatók az új portálon is a korábbi felhasználói fiókjukat tudják majd használni, azonban a Queryben elmentett Munkafüzetek megőrzése nem lehetséges, így ezen funkció használóinak javasoljuk az egyes munkafüzetek tartalmának exportálását még a leállás előtt.

Felhívjuk a tisztelt kutatók figyelmét, hogy a rendszer újraindításának időpontja bizonytalan, ezért kérjük, hogy figyeljék és kövessék a levéltár nyilvános online felületeit (BFL honlapBFL hivatalos Facebook-oldalMagyar Levéltári Portál), ahol minden aktuális információt közzé fogunk tenni.

Megértésüket és türelmüket köszönjük!

Budapest Főváros Levéltára