HU | EN | DE

Blog

Bejegyzések innen June, 2020

Szempontok a levéltárak számára a veszélyhelyzethez kapcsolódó korlátozások alatt szüneteltetett szolgáltatásaiknak újraindításához

A Magyar Levéltárosok Egyesülete, a Magyar Nemzeti Levéltár, a Magyar Levéltárak Vezetőinek Tanácsa, a Magyarországi Egyházi Levéltárosok Egyesülete, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériuma közös szakmai ajánlása a levéltárak újranyitásáról, szolgáltatásainak újraindításáról.

Koronavírussal kapcsolatos magándokumentumokat is gyűjtenek levéltárak

A levéltárak életét nemcsak az intézmények bezárása, az otthoni munkavégzés megszervezése, a digitális szolgáltatások biztosítása, illetve a levéltárakban dolgozó munkatársak mindennapi életében bekövetkezett kényszerű változások határozták meg az elmúlt időszakban.

Megjelent a Korall Társadalomtörténeti Folyóirat 79. száma

Megjelent a Korall Társadalomtörténeti Folyóirat 79., Megfigyelt társadalom tematikájú száma. A tanulmányok rövid ismertetőit a Szemezgető rovatban olvashatják.

Az Év Levéltári Kiadványa 2019 díjak rendhagyó átadása

A Magyar Levéltárosok Egyesülete által alapított AZ ÉV LEVÉLTÁRI KIADVÁNYA 2019 díjak ünnepélyes átadó rendezvényére 2020. március 17. 10.30 órai kezdettel került volna sor Budapest Főváros Levéltárában. A COVID-19 vírus miatt elrendelt veszélyhelyzetben a rendezvényt sajnos nem lehetett megtartani. Az okleveleket és a díjakat az Egyesület elektronikus úton juttatta el a díjazottaknak.

Az erdélyi ferencesek megmaradt kincsei

Immáron harmadik éve foglalkozik Jonica Xénia az Erdélyi Ferences Rendtartomány iratainak feldolgozásával és a rendtartomány gyűjtőlevéltárának kialakításával. 

Friss bejegyzések

Archívum

2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015

Kategóriák

Szerzők

Feliratkozások

RSS / Atom