Hírek

  Tiszteletbeli doktori címet adományozott Szögi László történésznek, a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) professzorának a marosvásárhelyi Petru Maior Egyetem. A kapcsolódó cikket itt olvashatják.

Budapest Főváros Levéltára a 24. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon

Idén először Budapest Főváros Levéltára is részt vesz a 24. alkalommal megrendezésre kerülő Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon 2017. április 20. és 23. között.

I. Levéltári Piknik

A Magyar Levéltárosok Egyesülete és Budapest Főváros Levéltára 2017. június 9–10-én nyitja meg a gasztronómia témájára épülő Nyitott Levéltárak programsorozatot és tart levéltárügyi seregszemlét. Várják a levéltárak jelentkezését!

Bővülő történelem – Az elmúlt tizenöt év iratajándékozásai

A Magyar Nemzeti Levéltár Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltára tisztelettel meghívja Önt 2017. április 10-én (hétfőn) 14 órai kezdettel Bővülő történelem – Az elmúlt tizenöt év iratajándékozásai című időszaki kiállításának megnyitójára.

Miskolcon kerül megrendezésre az MLE idei vándorgyűlése

A Magyar Levéltárosok Egyesülete idei vándorgyűlése Miskolcon, az egyetemi campuson kerül megrendezésre 2017. július 10. és 12. között. A vándorgyűlés fő tematikája „A levéltárak a társadalom szolgálatában” lesz.

Újabb fejlesztések a beregszászi levéltárban

Tovább folytatódik Beregszászon a magyarság múltjára vonatkozó dokumentumok megmentése – Újabb fejlesztések a Kárpátaljai Területi Állami Levéltár beregszászi részlegében.