HU | EN | DE

Önéletrajz és filozófia - Online konferencia Heller Ágnes emlékére

2021. március 3.

Az elmúlt hónapokban kezdődött meg Heller Ágnes hagyatékának levéltári feldolgozása. Budapest Önkormányzata és Budapest Főváros Levéltára ez alkalomból konferenciát rendez Önéletrajz és filozófia címmel. 

tovább

Nyugdíjba vonult Erdész Ádám, az MNL Békés Megyei Levéltára igazgatója

2021. március 3.

Február 28-án ért véget Erdész Ádám, a Magyar Nemzeti Levéltár Békés Megyei Levéltára igazgatójának felmentési ideje, így március 1-jétől, több, mint negyven év után hivatalosan is nyugdíjba vonult.

tovább

Búcsú Szabó Ferenctől (1935–2021)

2021. február 25.

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a Békés Megyei Levéltár egykori igazgatója, Szabó Ferenc 2021. február 16-án, Békéscsabán, élete 86. évében elhunyt. Búcsúztatására, temetésére 2021. március 12-én 11:00 órakor az orosházi Alvégi temetőben kerül sor.

tovább

Az URBS Magyar Várostörténeti Évkönyv 2021. évi konferencia-felhívása

2021. február 23.

Budapest Főváros Levéltára és az Urbs Magyar Várostörténeti Évkönyv szerkesztősége szervezésében 2021 novemberében kerül megrendezésre a VIII. Magyar Várostörténeti Konferencia, amelynek témája Város és bor. A szőlőművelés, bortermelés, borforgalmazás szerepe a városok életében a középkortól a rendszerváltásig.

tovább

Az MNL Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Levéltárának virtuális programja

2021. február 19.

Az MNL Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Levéltára az Arcok és könyvek a történelemtudomány műhelyéből című sorozatában Valuch Tibor: Sors–történelem–társadalom című, 22. Évkönyvében megjelenő tanulmányát mutatják be.

tovább

Megalakult a Nemzeti Kulturális Alap új, Könyvtárak és Levéltárak Kollégiuma

2021. február 17.

2021. február 16-án megalakult a Nemzeti Kulturális Alap Könyvtárak és Levéltárak Kollégiuma. Az új kollégium a Közgyűjtemények Kollégiumát váltja fel könyvtári és levéltári szakterületen.

tovább

In memoriam T. Varga György

2021. február 17.

Megrendüléssel tudatjuk, hogy 2021. február 14-én Budapesten életének 80. évében elhunyt T. Varga György a Politikatörténeti Intézetben őrzött Pártarchívum egykori vezetője, a Magyar Országos Levéltár volt főosztályvezetője.

tovább

Virtuális séta a nyíregyházi görögkatolikus levéltárban

2021. február 12.

A Magyar Nemzeti Levéltár Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Levéltára Hetedíziglen projektjének keretében a családtörténeti kurzus forrásőrző helyek bemutatásával folytatódik.

tovább

További bejegyzések