HU | EN | DE

Az erdélyi ferencesek megmaradt kincsei

2020. június 2.

Immáron harmadik éve foglalkozik Jonica Xénia az Erdélyi Ferences Rendtartomány iratainak feldolgozásával és a rendtartomány gyűjtőlevéltárának kialakításával. 

tovább

Közlemény a 2020. évi vándorgyűlés elhalasztásáról

2020. május 11.

A COVID-19 vészhelyzetre való tekintettel a Magyar Levéltárosok Egyesülete Választmánya 2020. május 5-i ülésén úgy döntött, hogy az idei vándorgyűlés nem kerül megrendezésre.

tovább

A Magyar Levéltárosok Egyesülete állásfoglalása a kulturális intézményekben foglalkoztatottak közalkalmazotti jogviszonyának átalakulásáról szóló törvénytervezetről

2020. április 14.

A 2020. április 9-én az EMMI által munkaidő után megküldött „a kulturális intézményekben foglalkoztatottak közalkalmazotti jogviszonyának átalakulásáról, valamint egyes kulturális tárgyú törvények módosításáról” szóló törvénytervezetet a Magyar Levéltárosok Egyesülete a megadott határidőn belül, amely Húsvét időszakát foglalta magában, véleményezésre alkalmatlannak tartja, annak tartalmával – különösen a közalkalmazotti jogviszony átalakulására vonatkozó részeivel – nem ért egyet.

tovább

Közgyűjteményi és közművelődési szervezetek állásfoglalása a kulturális intézményekben foglalkoztatottak közalkalmazotti jogviszonyának átalakulásáról, valamint egyes kulturális tárgyú törvények módosításáról című törvényjavaslatról

2020. április 14.

Alulírott közgyűjteményi és közművelődési szervezetek nevében mélységes döbbenettel fogadjuk a Kormány fenti törvénytervezetét. A tervezet 1-4. §-ai megszüntetik a közgyűjteményi és közművelődési dolgozók közalkalmazotti jogviszonyát. A változtatás 1992, a Kjt. hatályba lépése óta a legnagyobb munkajogi változtatást jelenti a közgyűjteményi és közművelődési ágazatban.

tovább

Budapest Főváros Levéltára rendkívüli intézkedései a koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzet idejére

2020. április 1.

Budapest Főváros Levéltára a koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzet idejére, illetve a további intézkedésig kutatószolgálati tevékenységét 2020. március 18-ától felfüggeszti. Az ügyfélszolgálaton a személyes ügyfélfogadás szünetel, csak elektronikus vagy postai úton történő megkereséseket fogadunk.

tovább

ELMARAD az Év Levéltári Kiadványa 2019

2020. március 9.

A 2020. március 17-én 10.30 -ra, Budapest Főváros Levéltárába meghirdetett  Év levéltári kiadványa díjak átadását a koronavírus járvány miatt bizonytalan időre elhalasztjuk.

tovább

ELMARAD a 9. Műegyetemi Levéltári Nap

2020. március 2.

A koronavírus helyzet okozta, a felsőoktatási intézményeket érintő kormányzati intézkedések következtében a március 18-ára meghirdetett 9. Műegyetemi Levéltári Napot későbbi időpontban tartják meg, a tervek szerint változatlan programmal.

tovább

Átadták az Év Kutatóhelye díjat Székesfehérváron

2020. március 2.

Az Év Kutatóhelye díjat minden évben a Magyar Családtörténet Kutató Egyesület (MACSE) tagjainak visszajelzései alapján, három kategóriában adják át azoknak az intézményeknek, akik a leghatékonyabban segítik a kutatók munkáját, illetve megfelelő környezetet biztosítanak ehhez – az egyesület elnöke szerint – időnként meglehetősen intim tevékenységhez.

tovább

További bejegyzések