HU | EN | DE

Bana Józsefet köszöntötték Győrben

2021. október 20.

Dr. Pergel Elza alpolgármester asszony megköszönte az év végén nyugdíjba vonuló Bana József Győr Megyei Jogú Város Levéltára igazgatója több évtizedes munkásságát, és a városvezetés nevében ajándékot nyújtott át.
tovább

Bősze Sándor-díjat adományozott Erdész Ádámnak a Magyar Levéltárak Vezetőinek Tanácsa

2021. október 18.

Négy évtizedes munkájáért Bősze Sándor-díjat adományozott Erdész Ádámnak a Magyar Levéltárak Vezetőinek Tanácsa. Az indoklásban az szerepel, hogy Erdész Ádám a levéltáros szakma számos területén végzett kimagasló munkát.

tovább

Levéltári nap – MNL Baranya Megyei Levéltára

2021. október 14.

"LÁNYOK, NŐK, ASSZONYOK - Női sorsok, szerepek, életutak a 18-20. században" c. levéltári napi konferencia 2021. október 20-án az MNL Baranya Megyei Levéltárában.

tovább

Álláspályázat

2021. október 13.

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) pályázatot hirdet Kosáry Domokos Könyvtár és Levéltár Levéltáros munkakör betöltésére.

tovább

Konferencia: A játék fiatalít!

2021. október 11.

A Szent István Király Múzeum Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatával közösen tudományos konferenciát szervez Moskovszky Éva, a neves játékkutató és kultúrtörténész emlékére.

tovább

Vándorgyűlést és tisztújító közgyűlést tartottak az egyetemi levéltárosok

2021. szeptember 23.

A Magyar Felsőoktatási Levéltári Szövetség legújabb intézményi tagja a Széchenyi István Egyetemen 2020-ban alakult levéltár. A csatlakozás apropójából a tanácskozásnak idén a győri egyetem adott otthont.

tovább

IV. Levéltári Piknik

2021. szeptember 15.

2021. szeptember 24–25-én várjuk szeretettel a gyerekeket, családokat, diákokat, a történelem iránt érdeklődőket a negyedik Levéltári Piknikre!

tovább

Tájékoztatás a Magyar Levéltárosok Egyesülete 2021. évi tisztújító közgyűléséről

2021. szeptember 14.

Az MLE tisztújító közgyűlését 2021. augusztus 25-én tartották meg Sopronban, az egyesületi vándorgyűlés első napján.

tovább

További bejegyzések