HU | EN | DE

Osváth Lajos bihari főlevéltáros esztári emléktáblájának avatása

2021. június 21.

Ritka esemény és fontos kezdeményezés helyszíne volt Esztár község: 2021. június 14-én emléktáblát kapott Osváth Lajos Bihar megye egykori főlevéltárosa. Az avatáson köszöntőt mondott Jakab István a Magyar Országgyűlés alelnöke az esemény fővédnöke, valamint védnökként Szabó Csaba a Magyar Nemzeti Levéltár főigazgatója, Kenyeres István a Magyar Levéltárosok Egyesületének elnöke és Vitányi István országgyűlési képviselő.

tovább

Budapest Főváros Levéltára a Múzeumok Éjszakáján

2021. június 17.

2021. június 26-án, szombaton kerül sor az idei Múzeumok Éjszakájára, melyhez Budapest Főváros Levéltára ebben az évben is csatlakozott. 16.00 és 23.00 óra között várjuk a programjaink iránt érdeklődőket levéltárunk épületébe. 

tovább

Osváth Lajos-díj

2021. június 17.

Osváth Lajos munkásságának és emlékének megőrzésére a leszármazottak díjat alapítottak, melyet a Magyar Levéltárosok Egyesülete gondoz a 2021. június 17-én aláírt megállapodás értelmében. A család részéről Dr. Barabás László, illetve az MLE képviseletében Dr. Kenyeres István elnök írta alá az alapító dokumentumot.

tovább

Jelentkezési felhívás az MLE 2021. évi soproni vándorgyűlésére

2021. június 11.

 Az MLE 2021. évi soproni vándorgyűlésének jelentkezési felhívása ezen a linken érhető el.

tovább

Ne feledkezz el a pandémia idején sem a levéltárak megünnepléséről!

2021. június 8.

Számos szakmai tevékenység kiemelt helyet kap a naptárakban, ide tartozik a levéltárosi hivatás is, amelynek június 9-én van az ünnepe. A Nemzetközi Levéltári Napot az ICA, a Levéltárak Nemzetközi Tanácsa vezette be a Tanács 1948. évi megalapításának tiszteletére.

tovább

Következetesség formában és szellemben – Czigler Győző építőművészete

2021. június 8.

Budapest Főváros Levéltára, valamint a Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ szeretettel meghívja Önt a Czigler Győző építész születésének 170. évfordulója alkalmából rendezett Következetesség formában és szellemben – Czigler Győző építőművészete című kiállítás megnyitójára.

tovább

Heller Ágnes: Tragédia és filozófia - online könyvbemutató

2021. június 7.

Budapest Önkormányzata, Budapest Főváros Levéltára és a Gondolat Kiadó szeretettel meghívja Önt Heller Ágnes: Tragédia és filozófia című könyvének online bemutatójára.

tovább

Méltó sírt állított Ember Győzőnek a Magyar Tudományos Akadémia és a Magyar Nemzeti Levéltár

2021. június 3.

Dr. Ember Győző történész, levéltáros, az MTA rendes tagja, a levéltáros szakma meghatározó alakja 29 éven át irányította az Országos Levéltárat. Sírjának rendbehozatala intézményi összefogásból valósult meg.

tovább

További bejegyzések